Ako ste početnik u biciklizmu...

Vjerojatno će prva stvar koju primijetite biti koliko je različitih tipova bicikala dostupno danas. Uđite u dućan s biciklima i vidjet ćete da ima više proizvoda od lokalnog supermarketa. U takvoj situaciji, odabir pravog bicikla može biti prilično zastrašujući, ali ne mora biti. Ključno je odrediti kojom vrstom biciklizma ćete se baviti, koliko često se planirate voziti i kojom se maksimalnom brzinom.

Opširnije:Ako ste početnik u biciklizmu...

Biciklizam po kiši

Kada se vozite po kiši ona pada po vama sa svih strana, odozgora, sa strane zbog vjetra i automobila te šprica s kotača. Ona za bicikliste može biti zastrašujuća. Biti spreman i hladne glave može puno pomoći. Stoga, prije nego uopće odete od doma, trebate poduzeti korake kako biste zaštitili sebe i svoju odjeću od vode.

Opširnije:Biciklizam po kiši 

OsBicikli

OS Bicikli je edukativno-turistički projekt kojemu je jedan od ciljeva upoznavanje građana i svih posjetitelja grada Osijeka o dostupnosti i frekventnosti biciklističkih staza u gradu i parkirališta za vozila za invalide, ali i aktivna građanska inicijativa kojom bi se predlagale potrebe za novim stazama, proširenjima i slično.

Pročitajte više